Project

Home Renovation

Archives

Beverly Park, St George   $550K+

The Brief

To create a home that was to be within the existing building foot print, being 2 bed rooms and related to the out doors with landscape that was easy care and required little water

The Result

The pool was removed; a large sunken courtyard was created which integrates to the new living space and master bedroom. After careful planning we proposed to reverse the existing floor plan and place accommodation to the south and living space to the north while the theatre room has a northern and western aspect suited for both winter and summer months utilising proposed landscape detail as shade. The new home offers connection to both the existing front terrace and the rear proposed; while ensuring northern sun fills the new living area. The fresh modern feel still complements the existing streetscape which is filled with homes from the original era, a requirement under the heritage conservation guide lines of Kogarah council. The renovation has also embraced sustainability and is now complete with performance glazing, windows that are positioned to capture breeze and the winter sun while being in shade during summer, rain water system harvesting all roof water (servicing toilets, laundry and exterior taps), solar hot water system and 1 kW Solar system feeding back to the electricity grid. All building waste was sorted for recycling where possible saving the client money on land fill fees while being beneficial to the environment.

What the client said

The workmanship is superb, I couldn't be happier. Unbelievable customer service- by far the best I have ever experience, nothing was too much trouble. Many thanks to all at Rossmark for building the house of my dreams.

Testimonials

2/15

Bryn and Judy

View this case study
3/15

Andrew and Renee

New Home | Woolooware

View this case study
4/15

Renee and Brad

Everything has come out exactly as we envisaged, it looks beautiful.

View this case study
5/15

Daniel and Sally

We learnt to trust from their experience, and based on that we got much more than we could have wanted.

View this case study
6/15

Paul and Dale

It all worked, it was really easy. That's what we wanted from Rossmark.

View this case study
7/15

Christine

Ground floor extension on a hill | Caringbah

View this case study
8/15

Bianca

First Floor Addition | Caringbah

View this case study
9/15

Elizabeth and David

Home Extension | Como

View this case study
10/15

Rossmark

Six steps with us

View this case study
11/15

Virginia and Paul

Second Storey Addition | Como

View this case study
12/15

Rhett and Sue

First Floor Addition | Lilli Pilli

View this case study
13/15

Michael and Lisa

Terrace Renovation | Darlington

View this case study
14/15

Simon & Patsavee

Home Renovation | Illawong

View this case study
15/15

Matt and Alex

Home Renovation & Extension | Oyster Bay

View this case study